GJØR SOM PROFFENE
VELG RUSTFRITT STÅL PÅ KJØKKENET

På ethvert storkjøkken og restaurantkjøkken kan du forvente å se overflater i rustfritt stål, og vi vet også at flere mesterkokker velger dette materialet på sine private kjøkken da det har fordeler innen både hygiene og design. Men hva er rustfritt stål, og hvorfor er det så hensiktsmessig å benytte det i kjøkkenet?

Original benkeplate med integrert koketopp, innsveiset kjøkkenvask og sprutplate i rustfritt stål!

Det rustfrie stålet ble oppfunnet av Harry Brearley i 1912 da han eksperimenterte med forskjellige legeringer til kanonrør og oppdaget at jern-kromlegeringer ikke rustet. Rustfritt stål (også kjent som syrefast stål eller inox-stål) er en legering av jern, krom og andre elementer som gir det motstand mot korrosjon og oksidasjon. Det er slitesterkt og har en lang levetid, og brukes i en rekke ulike applikasjoner, inkludert bygg- og konstruksjonsindustrien, bilindustrien, medisinsk utstyr, matproduksjon og mer. Det finnes ulike typer rustfritt stål, og valget av type avhenger av bruksområdet og spesifikke krav til egenskaper.

Stilrent og tidløst

Allerede fra begynnelsen av 1900-tallet har rustfritt stål vært et populært materiale til bruk i kjøkken. Materialet krever ikke vanlig overflatebehandling som for eksempel tre og stein, og Purus benkeplater er slipt og børstet for å få en vakker matt finish som er svært tilgivende for riper.
En benkeplate i rustfritt stål passer inn i alle typer kjøkken, og er spesielt lekkert mot kjøkkenfronter i eik, og kan gjerne kombineres med benkeplater i stein for et unikt uttrykk.

Nina (@nina_notetoself) har valgt en Premium benkeplate på sitt lekre kjøkken i heltre eik.
Les og se mer om hennes drømmekjøkken her.

Hygienisk og slitesterkt

Med rustfrie benkeoverflater har du en stilig og slitesterk følgesvenn på kjøkkenet ditt i mange, mange år. Rustfritt stål er et svært hygienisk underlag og materiale. Her finnes det ingen sprekker eller porer som kan skape grobunn for bakterier. Enkel rengjøring, så er benken som ny. Det er ikke tilfeldig at profesjonelle kokker velger rustfritt stål på kjøkkenet sitt.
Er du også en fan av det italienske matuniverset, og liker å lage pizza og pasta hjemme?
Da bør du utvilsomt ha en rustfri overflate på kjøkkenet – disse deigene liker nemlig veldig godt den kjølige rustfrie overflaten!

Design og kundetilpasning

Klikk deg inn i vårt designverktøy, og lek deg med dimensjoner, tilvalg og stiluttrykk. Der vil du også få et prisestimat!
Purus tilbyr tre forskjellige designserier – samme høye kvalitet med ulike design og tilvalg:

PREMIUM

Premium er en designbenk i 4mm tykk solid stålplate. En benkeplate som sammen med utvalget av oppvaskkummer gir kjøkkenet et stilig og eksklusivt uttrykk. Dette er vår mest trendy benkeplate som foretrekkes av interiørarkitektene og deg som setter litt ekstra pris på design.

ORIGINAL

Original er serien for en tilpasset benkeplate. Velg tykkelse, lengde, dybde, vinkler og hjørner etter ønske. Juster bakkant og benkeplate etter f.eks. vinduer, søyler eller hjørner med uvanlige vinkler, for perfekt passform. Original gir deg nesten uendelige valgmuligheter, deriblant alle våre kantmuligheter og et stort utvalg av kummer.

BASIC

Vår Basic-serie tilbyr raske og enkle valg til en lav pris. Basic står for samme kompromissløse høye kvalitet som de andre seriene, men med litt færre valg av vasker og kanter. Et enkelt valg når du er ute etter en rett benkeplate med en slitesterk overflate innenfor lengder på 600-3400 mm.

Kjøkkenvasker

Vårt sortiment av vasker i rustfritt stål kommer i ulike størrelser og design. Det er tre ting du bør vurdere når du velger vask. For det første, om du vil ha enkel eller dobbel vask, hvilken størrelse du vil ha og hvilken stil du foretrekker. Klassiske vasker har større radius i hjørnene enn de moderne og gir et mykere, mer landlig uttrykk sammenlignet med de moderne mer industrielle, stilrene kjøkkenvaskene.

Håndlaget i Sverige med over 60 års erfaring

Nesten hver kjøkkenbenk som produseres i vår fabrikk i Smålandsstenar i Sverige er unik i dimensjoner og utforming, og derfor krever hver av dem ekstra omsorg. Her er teknisk avanserte elementer i vårt moderne maskineri ispedd manuelt håndarbeid fra erfarne medarbeidere. Alle produkter blir nøye kontrollert gjennom hele prosessen for å garantere høyeste kvalitet og på millimeteren svare til våre egne høye krav.

Skroll til toppen