Kan sluk være rustfrie og hvorfor?

Søren Brøndum Knudsen er ansvarlig for salg av merkevarene Purus og Joti og har arbeidet med sluk i over 6 år. Han har over 20 års fartstid i bransjen både som rørlegger, detaljist og grossist. Knudsen er utdannet rørlegger,  kan faget og  og kjenner til markedet for baderom i særdeleshet.

Vi i Purus har et produkttilbud for alt fra industri og storkjøkken, til restauranter og sykehus. Over mange år har vi ervervet stor kompetanse knyttet til produktenes bruksområde og våre viktigste produktgrupper er gulvbrønner, gulv-, spalte- og kanalrenner for alle gulvtyper. Med tiden har vi fått et velfortjent kvalitetsstempel når det kommer til vårt rustfrie sortiment.

Rustfritt stål av høy kvalitet

kke har vi utviklet produkter for et bredt spekter av prosjekter og kunder med bakgrunn i deres behov og ønsker. Dette har gjort oss til spesialister på skreddersøm og vi tilbyr i dag produkter tilpasset gulvtype, mål, belastningsklasser og andre spesifikasjoner. I snitt forbruker vi omtrent 500 tonn stål per år på vår fabrikk, BLS Stainless i Smålandsstenar. Dette er en produksjonsenhet med lang historie og har blant annet produsert rustfrie kjøkkenbenker siden tidlig på 60-tallet. Det finnes med andre ord enormt mye kunnskap i virksomheten.

Rustfritt stål er definisjonen på en mengde stål med den fellesnevneren at de alle inneholder minimum 12% krom. Når krominnholdet overstiger denne andelen dannes det en tynn hinne rundt stålet som beskytter dette mot videre oksidering. Vi benytter et av de mest anvendte rustfrie ståltypene i våre produkter, EN 1.4301. Kvaliteten har en utmerket kombinasjon av styrke og korrosjonsbenstandighet, noe som gjør at vi har mulighet til å tilby produkter vi er stolte av.

Kvalitetsprodukter med tilbehør

Vårt sortiment består av gulvsluk og renner i rustfritt stål av høyeste kvalitet. Vi produserer også kundespesifiserte renner hva gjelder mål, materialvalg og belastningsklasser. Til gulvrenner, sluk og brønner har vi tilbehør som silkurver, sandfang og spesial-vannlåser. Vi lagerfører et standard sortiment av lange gulvrenner med forskjellige ristbredder opp til 2,5 meter og gulvsluk for storkjøkken og industri i ulike størrelser. Både gulvrenner og gulvsluk finnes for flere ulike gulvtyper, blant annet flisgulv med limflens, flisgulv med klemramme, gulvbelegg, betong- og epoxygulv.

Purusrenne 200, en gulvrenne som er kun 200 mm, men med en strømningskapasitet som tilsvarer bredere renner.

Et godt eksempel på et av våre rustfrie produkter er Purus-renne 100 (ofte omtalt som ”100-renna”). Dette er en smal renne med høy kapasitet. Purus er unik leverandør på markedet med å tilby en gulvrenne med en bredde på bare 100 mm, men med en strømningskapasitet som tilsvarer bredere renner. Den er egnet for installasjon i de fleste miljøer: industri som krever renne og rist for høy belastning, i kjøkken, på sykehus og i laboratorier hvor hygiene er viktig, men også i miljøer der interiørdesign er av betydning. Eksempel på dette er i spa-områder der rennene installeres med design-rister.

Et annet produkt som har vekket oppmerksomhet de siste årene er vårt kanalsystem. Fordelen med et kanalsystem kontra en vanlig gulvrenne er at man kan ta opp vann fra et stort område, og at rennen leveres med innebygd fall. Våre kanalsystemer, spalter- og kanalrenner bygger på gulvbrønn, renne, T-vinkel, L-vinkel og ruterist til ulike gulvtyper. Takket være fallet som er innebygd i rennen kan man sammenlagt installere renner på 24 meter, 12 meter til hver side fra gulvbrønnen. Et godt system som håndterer og egner seg for områder med store mengder vann.

Service i høysete

Det å tilby kvalitetsprodukter i dagens samfunn er et minimumskrav, men vel så viktig er serviceelementet. Her har vi spesialisert oss til fingerspissene. I Purus har jeg blant annet tre kompetente medarbeidere som til daglig besvarer henvendelser knyttet til vårt rustfrie sortiment, og tilbyr skreddersydde løsninger etter beste evne. Purus har lang erfaring og kunnskap når det kommer til kundetilpassede løsninger. Vi leverer våre produkter tilrettelagt for spesielle funksjoner eller tilpasset spesielle anlegg. Det viktigste for oss er å tilby den hjelpen og de produktene som skal til for at dere får gjort jobben deres på best mulig måte.

Skroll til toppen