Hvorfor klemring av stål på sluk er viktig i Norge

Klemringer av stål brukes ofte til å feste membranen på baderomssluk for å sikre en tett forsegling og forhindre vannlekkasje. Dette skyldes flere faktorer som gjør at klemringer av stål er en sikrere og mer pålitelig løsning enn andre festemetoder.

For det første har klemringer av stål en høyere styrke og slitestyrke enn mange andre materialer som brukes til festing av membraner, for eksempel plast eller gummi. Dette betyr at de er mindre utsatt for brudd eller deformasjon over tid, og dermed vil beholde sin tette forsegling.

For det andre gir klemringer av stål en jevnere fordeling av trykk rundt omkretsen av sluket, noe som bidrar til å opprettholde en jevn og tett forsegling. Dette er spesielt viktig på områder som er utsatt for mye slitasje eller bevegelse, for eksempel på gulv som er utsatt for belastning fra tunge gjenstander eller bevegelse fra personer som går på dem.

For det tredje har klemringer av stål også en høyere motstand mot korrosjon og slitasje enn mange andre materialer som brukes til å feste membraner. Dette er spesielt viktig på baderomsgulv, hvor det ofte er høyt fuktighetsnivå og risiko for korrosjon og rust.

Søren Brøndum Knudsen er ansvarlig for salg av merkevarene Purus og Joti og har arbeidet med sluk i over 6 år. Han har over 20 års fartstid i bransjen både som rørlegger, detaljist og grossist. Knudsen er utdannet rørlegger,  kan faget og  og kjenner til markedet for baderom i særdeleshet.

Videre er klemringer av stål enklere å installere og justere enn mange andre festemetoder, noe som gjør at de kan tilpasses mer nøyaktig til slukets form og størrelse. Dette bidrar til å sikre en tettsittende forsegling og redusere risikoen for vannlekkasje.

Til slutt gir klemringer av stål også en estetisk fordel ved at de gir en jevn og glatt overflate rundt sluket, som kan være enklere å rengjøre og vedlikeholde enn andre materialer som kan samle smuss og skitt.

Samlet sett er klemringer av stål en pålitelig og effektiv måte å feste membranen på baderomssluk, som kan bidra til å sikre en tett forsegling og redusere risikoen for vannlekkasje.

De har en høy styrke, slitestyrke og motstand mot korrosjon og rust, og kan tilpasses nøyaktig til slukets form og størrelse.

Dette gjør at klemringer av stål er anbefalt som en sikker og pålitelig løsning for å feste membranen på baderomssluk.

Samlet sett er klemringer av stål en pålitelig og effektiv måte å feste membranen på baderomssluk, som kan bidra til å sikre en tett forsegling og redusere risikoen for vannlekkasje. De har en høy styrke, slitestyrke og motstand mot korrosjon og rust, og kan tilpasses nøyaktig til slukets form og størrelse. Dette gjør at klemringer av stål er anbefalt som en sikker og pålitelig løsning for å feste membranen på baderomssluk.

Sjekk ut Fredagspraten med teknisk sjef i Ardex Tore Carlson om viktigheten av membranlegging og hvor bra klemring av stål til sluket sikrer at resultatet er bra 👍

Skroll til toppen