Hvorfor har de valgt rørleggerfaget?

Hvordan står de selv frem som forbilder? Hva gjør de for å fremme seg selv og sitt arbeid og hva har dette gitt dem? Hvordan endrer de selv synet på sitt eget fag og arbeidsoppgaver?

Purus Live sender direkte i sitt studio på VVS-Dagene og møter Rørambassadørene Severin Poppe og Ida Meldgaard @Plumbida, ledet av Eli Hermine Heyerdahl fra Rørnorge.

Rørleggerfaget er under endring. Behovet for rørleggere er stort. Rørambassadørene har virkelig åpnet folks øyne på hvordan en ser på håndtverkeryrket i dag fremfor noen år siden. Rekrutteringen til faget har ikke bare økt blant gutter, men er nå svært populært også blant jenter. Hva kan de fortelle oss om oppskriften for suksess og hvordan ser de faget utvikle seg videre?

Disse møter vi på VVS-Dagene Purus Live onsdag 19. oktober kl. 13.00

Eli Hermine Heyerdahl Eide

Eli er kanskje en av de i Norge som kjenner rørleggerbransjen aller best. Fra å være i utførende arbeid har hun hatt fagrelaterte oppgaver hos rådgivende ingeniørfirma, leverandør, grossist og rørleggerfirma.

Eli står bak mye av utviklingen rundt opplæringskontorer og bransjeforening både lokalt og landsdekkende og innehatt sentral oppbygging av @Ingeborgnettverket, samt Rørnorge sin satsing på Rørambassadørene @blirorlegger.

Få har kunnet synliggjøre rørbransjen mer enn Eli og selv er hun utdannet fagskoleingeniør VVS og bedriftsøkonom i tillegg til executive master fra BI

Ida Meldgaard @plumbida

Ida Meldgaard er en kjent ambassadør for rørleggerfaget. Hun var en sterk kandidat under årets kåring av Norges Hyggeligste Rørlegger.

Ida går under navnet @plumbida på TikTok og Instagram, og er ofte å se på Snap for Rørambassadørene @BliRorlegger.

Ida arbeider i dag som rørlegger hos Comfort Lier og dokumenter stadig arbeidet sitt. Hun er uten tvil en av de store inspiratorene for å rekruttere jenter og gutter inn i faget.

Aksel Halvorsen

Aksel Halvorsen er 22 år, er ferdig utdannet og har ikke studielån.

Han mener han har Norges beste kollegaer. Og han liker at han får være aktiv på jobb og samtidig bruke hodet. Aksel Halvorsen er rørlegger.

Bli med han på jobb i Caverion Oslo. Kanskje du blir inspirert til å bli rørlegger du også? www.blirørlegger.no

Aksel deltok i panelsamtale i NHOs årskonferanse om fremtidstroen hos unge og yrkesvalg i årene fremover. Som RørAmbassadør for Bli Rørlegger er han et kjent fjes for «generasjon Z», som nå skal velge yrkesvei i en urolig tid. Les mer her!

Skroll til toppen