Derfor bør en fagperson montere sluk på baderommet

Uten dokumentasjon på arbeid som utføres på baderommet, er du selv ansvarlig for eventuelle skader som oppstår i og rundt sluket i dusjen.

Skal du pusse opp eller bygge nytt bad, skal du sannsynligvis også bytte ut sluket. Det er mye du kan gjøre på baderommet selv, men sluk og membran står høyt på listen over oppgaver du bør overlate til en rørlegger.

Når et sluk skal monteres, er det enkelt å gjøre feil i overgangen mellom sluk og membran. Dette kan føre til økt risiko for vannlekkasje.  Det anbefales ikke bare autoriserte fagfolk til montering, men at produktene som er valgt er både kjente og sertifiserte for norsk byggeskikk. Det er ikke selve sluket som kan føre til problemer, men overgangen mellom membran, slukmansjett (firkanten som legges rundt selve sluket) og sluk. Hvis det ikke er tett, vil det føre til fukt og muggdannelse. Valg av sluk er også avgjørende for resultatet. Spesielt det underliggende i gulvet der det kanskje er trebjelkelag såvel som mur og betong.

Pål-Erik Sommervoll i Rør og Sanitærutstyr har lang erfaring med sluk på bad og bistår kunder på Østlandet med tidsriktige moderne løsninger. Her sammen med Søren Brøndum Knudsen fra Purus.

Risikoen er å stå økonomisk ansvarlig for skader

Hvis sluk og tetning med slukmansjett mot membran ikke er utført av autoriserte håndverker, vil du få avvik på godkjenningen av baderommet. Gjør du jobben selv, står du personlig økonomisk ansvarlig dersom det skulle oppstå en skade etter at du for eksempel har solgt boligen. Det samme gjelder valg av sluk. Det er ikke smart å kjøpe inn et sluk og be rørleggeren bare installere det. Sjekk med rørleggeren om sluket er godkjent og følger norske byggeforskrifter. Ta også da hensyn til hvor sluket skal stå, hvilken etasje og hvordan gulvet er konstruert.

Med dokumentasjon på fagmessig utført arbeid, er det større sannsynlighet for at forsikringen vil dekke en eventuell vannskade.


    captcha

    Vil du ha oppdatering med nyhetsmail fra Purus og Joti?

    Ditt navn og epost vil kun bli benyttet til nyheter sendt per epost. Trenger du du kataloger eller råd fra en sakkundig kontakter du Purus direkte på www.purus.no

    Skroll til toppen