5 trender for deg som bygger bad

For deg som tegner, installerer eller bestiller baderomsinnredning, presenterer vi her neste års trender når det gjelder fliser og baderomsinnredning. Fremtidige baderomsdesign i Europa blir vanligvis først vist på den store Cersaie -messen i Bologna, Italia. I fjor ble det koronastengt, men åpnet igjen for besøkende for 38. gang i år. Purus Norge oppsummerer de fem viktigste trendene de observerte bak ansiktsmasker under forrige ukes arrangement:

– Alle de 15 hallene i utstillingshallen var fullbooket med drøyt 600 utstillere fra 28 forskjellige land og et fullsatt program, sier salgssjef Søren Brøndum Knudsen i Purus Norge. – Etter det vi ser er det fem temaer som vi tror også vil finne sted på nordlige breddegrader og derfor er verdt å holde et øye med. Husk at velutstyrte bad, som du vet, øker verdien på hjemmet! ”

Daniella Gulbrandsen, salgsansvarlig på Østlandet sier seg enig. -Faktisk bekrefter de store produsentene som stilte ut på Cersaie 2021 det som allerede er lansert, med tillegg av noen få små nyanser. Så badets viktigste interiørfunksjoner vil ikke endre seg vesentlig neste år, selv om det dukker opp noe nytt med spesielle designelementer.

1. LEKENDE VINTAGE

Interiørstiler fra fortiden, spesielt de som preget 50 -tallet, er tilbake på moten i en ny, moderne årgang. Du ser det på terrazzo eller terrakottagulv, farget keramikk og søylevasker. Også av fliser i geometriske mønstre eller elegante dekorasjoner, for eksempel badmosaikk.

Foto: Purus

2. NATURLIG GJENVINNELSE

Spaopplevelsene fortsetter å understreke et ønske om å skjule et stykke natur i våre indre rom. Naturens beroligende og gjenopprettende natur har blomstret i en usikker pandemisk verden. Marmor, stein, bladmønstre og trekonstruksjoner omfavner oss, og det er et klart fokus på å få inn vegetasjon som bambus, kinesiske eviggrønne og alle typer bregner på badene.

Foto: Purus

3. DEEP BLUE LUXURY

Blått har alltid vært populært på bad, men i år har vi sett alt fra turkis aqua, til asurblått og marineblått pålegg. Et bad i klart blått med detaljer i messing oppleves som luksuriøst og dyrt. En takknemlig kontrast mellom dypblå og beige eller hvit betyr at fargen er lett å markere som en stemme på badet, samtidig som den oppleves som tidløs, noe som indikerer at trenden vil ta tak i 2022.

Foto: Purus

4. VENNLIGE PASTELLER

Attraksjonen til subtile nyanser og myke farger fortsetter, for eksempel den rosa fargen. Etter å ha fjernet myten om å være en utelukkende feminin farge, fungerer rosa i forskjellige nyanser, både på familiens bad og på gjestetoalettet. En stilig farge som gjør miljøet harmonisk og behagelig å bo i.

Foto: Purus

5. MATTHVITE DETALJER

Farveblanding tilbys ikke bare i tradisjonell forstand, men i både matt hvit og matt svart, som for all del har kommet for å bli, så vel som messing. Gjennomgående er mange armaturer og bevegelseskontrollerte speil med en enkel berøringsfunksjon som regulerer lys eller volum. Det er også mye fokus på enkel rengjøring.

Foto: Purus

 

Rull til toppen