Her er 5 tips for et moderne baderom

Skap et baderom du liker. En oase der du skal trives. Baderommet betegnes ofte som det viktigste rommet i hjemmet. Dagen både starter og avslutter her, med andre ord et essensielt rom for trivsel og velvære. Vi alle fortjener et baderom hvor vi kan senke pulsen i en ellers hektisk hverdag.

Purus har vært i Bologna på Cersaie-messen, en av verdens største messer innen sanitær og keramikk, og et referansepunkt for internasjonale trender innen baderom. Det bugnet over av inspirasjon, og her er våre hotteste tips oppsummert i 5 trender til ditt drømmebad – les og la deg inspirere.

Hvitt, rent og skandinavisk

Fargen hvit gir et rent, trendy og minimalistisk utrykk på baderommet. Vi ser at matt hvit er veldig aktuelt i trendbilde, det dukker opp på servantkraner, dusjarmatur, dusjprofiler, såpedispensere og kroker. Dette er nok noe vi kommer til å se mye av fremover.

Detaljer i hvitt lar deg eksperimentere med andre elementer på baderommet, gå for en stilig farge du liker ekstra godt på vegger og la kranen, krokene og designsluket sette prikken over i’en.

Hvite detaljer er med på å sette et personlig preg. Det viktigste er at rommet oppfyller dine behov og at du trives med det personlige uttrykket du skaper.

Gå for stilrene og svarte detaljer

Denne trenden er elsket i interiørverden, vi ser fortsatt svarte detaljer på baderommet.

Svart fremhever den fargen den står sammen med. Svarte detaljer spriter opp og skaper dybde. En annen fordel med den svarte interiørtrenden er at den er enkel å kombinere med så å si alle farger.

Vi så også flere utstillinger med svarte detaljer kombinert med andre typer materialer og overflater – blant annen messing, matt hvit, krom og rosegull – eksempelvis kraner.
Du trenger ikke gå for et helsvart bad. Et godt tips er å la vegger og gulv være i samme nyanse, med stilige detaljer som en svart kran, et dusjarmatur, designsluk, håndklær, såpedispenser og/eller toalett. Matte, svarte detaljer gir et tidløst og edgy uttrykk på baderommet – og med en ekstra følelse av luksus i hverdagen.
Hvis du drømmer om et tidløst og røft baderom, er svarte detaljer virkelig et godt alternativ. Svart har kommet for å bli. Fargen kan både anvendes i form av detaljer, eller som et gjennomgående fargetema på interiøret. Vi kan garantere at dette er og blir en sikker vinner!

Naturen flytter inn

Vi har ikke gitt helt slipp på naturen som inspirasjonskilde, og denne trenden fortsetter også fremover. Naturen skal være med inn på baderommet!

Stein, treverk, keramikk, rotting, naturlige tekstiler og planter – gjerne kombinert.

Møbel i tre med en steinplate eller servant i stein eller glass. Enkle, stramme linjer og det minimalistiske møter et mer dempet og komfortabelt uttrykk. Elementer fra naturen gir et lunt, varmt og innbydende baderom. Men du kan også velge å bruke naturelementer for å skape en minimalistisk følelse ved å gå for stramme linjer av stein, tre og glass. Tunge materialer som blir satt sammen på en måte som gjør det lett, minimalistisk og stilrent. Her er mulighetene mange!

Vi ser også at fargepaletten er inspirert av høye fjell, dype skoger og fjorder. Jordfarger som grønn, blå og grå skaper en god og beroligende atmosfære. Perfekt med tanke på at baderommet er et rom for velvære og ro.

Ton-i-ton gir en lun og luksuriøs følelse

Monokrom, eller ton-i-ton er begreper for én farge med flere variasjoner. Konseptet går ut på å velge en farge til et rom, for så å bruke graderte toner av denne fargen. Dette vil gi et enkelt og sofistikert helhetsutseende med så lite kontrast som mulig.

I Cersaie bugnet det av baderom med ton-i-ton som utgangspunkt. Vi ble dratt inn i det ene lune og delikate baderommet etter det andre der møbelet smeltet inn i veggen med samme farge og/eller materialer. Det var også dusjvegger med profiler i samme farge som på veggen, materialene og fargene blender sammen og lager ikke for store kontraster, men et mer «rolig» utrykk for øyet.

En annen fordel med denne trenden er at det er en enkel oppskrift, der det er lett å lykkes. Én farge høres kanskje litt lite ut, men med et stort register av nyanser og materialer å spille på, gir det baderommet en deilig helhetsfølelse. Ton-i-ton skaper stemning og det kan faktisk også få et rom til å føles større enn det det er. Genialt, eller hva?

Lekre fliser løfter baderommet

Er du på jakt etter wow-effekten på baderommet? La flisene skinne. Det finnes et uendelig stort utvalg av fliser der ute, så her er tipset å utforske – det er kun kreativiteten som setter begrensninger. Store marmorerte fliser i ulike fargenyanser med glatte overflater gikk igjen gjennom hallene på Cersaie-messen. Man så også flere steder at vi har begynt å eksperimentere med avlange fliser som vi nå monterer stående, dette gir en utrolig kul effekt. Mindre fliser dukket også opp, med mønster, struktur og ulike farger. Storformatfliser kombinert med mindre fliser ser ut til å fortsette å prege trendbildet.
Det kan kanskje ofte føles som et trygt og tidløst valg å gå for hvite fliser på badet. Men et helhvitt baderom kan fort føles sterilt og kjedelig – og det skal så lite til for å piffe opp med noen stilige fliser. Et hot tips er å gå for et designsluk hvor risten erstattes med gulvflisen, dette gir et helhetlig uttrykk, samtidig som du kan la flisene skinne!

1 hendelser på “Her er 5 tips for et moderne baderom”

  1. Tilbakeping: Nå kan du få de nyeste baderomstrendene - Vvsbransjen

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen